Grote Tuinen

Wat is belangrijk in een landelijke tuin?

Er zijn een aantal elementen die altijd terug komen in een landelijke tuin, bijvoorbeeld water, doorkijkjes, meerdere zitjes, water partijen, een gazon en schapenhekjes.

Water en water partijen zie je vaak terug komen in de vorm van een vijver. Een lange of rechte vijver wordt vaak in de middenas van de tuin gelegd. Gebruik zuurstofplanten bij een vijver zodat er ook dieren zoals kikkers worden aangetrokken.

Welke soort beplantingen kun je gebruiken in een landelijke tuin?

Denk bijvoorbeeld eens aan klimplanten zoals een clematis of klimrozen. Daarnaast adviseren wij ook veel vaste planten te gebruiken in een landelijke tuin. Bijvoorbeeld een Phlox, Lytrum, Lavendula of heesters zoals een vlinderstruik en hortensia’s.

Voorkom dat planten geknipt worden in de vorm van bollen of pilaren. Dit past helaas niet in een landelijke tuin maar wordt vaak wel verward met een landelijke tuin.

Paden en terrassen in een landelijke tuin

Met de keuze van tegels en stenen bepaal je de sfeer van de tuin. Romantisch gemetselde muren en oude stadsmuren zijn helemaal hot in een landelijke tuin. Dit kun je zelf nabootsen door een muur te metselen van bijvoorbeeld Palissada stenen.

De bestrating van paden kun je laten doen in bijvoorbeeld een oude baksteen met een landelijke sfeer. Bijvoorbeeld, Oud Utrecht, Oud Amsterdam stenen. Deze stenen zijn duurzaam, gemaakt van gebakken klei en komen uit ons eigen land. Zijn vaak al meer dan 100 jaar oud en worden alleen maar mooier!

Spanjaardslaan 12b
1851MX Heiloo
tel 072-5336002 / 06 53993115
e-mail: info@iristuinen.nl